Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Virginia Frances Sterrett - Δημιουργίες με πινέλο και μολύβι

  Η Virginia Frances Sterrett (1900-1931) ήταν Αμερικανίδα καλλιτέχνης και εικονογράφος. Η καριέρα της ήταν σύντομη, το έργο της όμως ήταν υπέροχο. 
Ανέλαβε την πρώτη μεγάλη δουλειά της, την εικονογράφηση γαλλικών παραμυθιών - Old French Fairy Tales, στα 19 της χρόνια, οπότε και διαγνώστηκε με φυματίωση. Ένα χρόνο μετά, το 1921, εικονογράφησε ένα βιβλίο για παιδιά με ελληνικούς μύθους, με τίτλο Tanglewood Tales. 
Από το 1923 η υγεία της επιδεινώθηκε κι εργαζόταν για σύντομα χρονικά διαστήματα. Πριν πεθάνει ολοκλήρωσε το 1928 το πιο δημοφιλές έργο της τις εικονογραφήσεις για το έργο "Χίλιες και μια νύχτες".  Πέθανε στα 31 της χρόνια από φυματίωση. 
Φόρος τιμής για τη ζωή και το έργο της ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch, της μεγαλύτερης περιφερειακής εφημερίδας στο Σαιντ Λούις του Μισσούρι, που έχει λάβει 18 βραβεία Pulitzer.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: Το επίτευγμα της ήταν η ομορφιά, μια λεπτή, φανταστική ομορφιά, που δημιουργήθηκε με πινέλο και μολύβι. Ίσως ήταν οι δυσκολίες της δικής της ζωής που έδωσαν στο έργο της την φανταστική του ποιότητα.
Δείτε μερικά δείγματα του έργου της

Old French Fairy Tales

Tanglewood Tales


Χίλιες και μια νύχτες









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου